بررسی جرم حفاری و کاوش غیرمجاز
بررسی جرم حفاری و کاوش غیرمجاز
کمک خرافاتبه کلاهبرداران گنجیابیخرافاتی درباره گنجها وجود دارد که هیچ مبنای علمی ندارد. کلاهبرداران از این موضوع سوءاستفاده میکنند و به فرد جوینده میگویند اجنه از محل گنجها با خبر هستند، ما میتوانیم با اجنه در تماس باشیم تا بتوانید به فلان گنج برسید. البته بابت این کار پول میگیرند و بعد دوباره بهانه جدیدی میآورند، اما قصد آنها فقط تلکهکردن مردمی است که در ذهنشان داستانها و افسانههایی میسازند که واقعی نیست. حتی بعضی دانشجوها و همکاران درباره بعضی گنجها سوال میکنند و بر این باورند که با نشانهها به این گنجها خواهند رسید. باید آموزشهایی به تناسب در سطوح مختلف جامعه داده شود و پررنگ و تاثیرگذار باشد. اگر این آموزشها را از کودکان شروع کنیم، یک سری اطلاعات در اختیارشان بگذاریم و آگاهی در ذهنشان ایجاد کنیم شاید در تغییر روند آینده موثر باشد.
بعضی چند هزار دنبالکننده دارند، بعضی به هیچوجه تماس تلفنی را جواب نمیدهند و این دستگاهها را با شرایط و هزینه میلیونی اجاره میدهند. طبق این سناریو نقشه گنج به دستگاههای فلزیابی تبدیل شده است که میتواند فلزات گرانبها را از فاصله چندین متری تشخیص دهد، چند بوق بزند و برخلاف آن چه شاعر گفته است، نابرده رنج، گنج میسر شود، اما در پایان این سناریو تنها تن زخمی زمین میماند و گورهای شکافته شده. در واقعیت چه میگذرد؟ در این پرونده قرار است درباره فلزیابها و کسانی که عمرشان را به پای پیدا کردن گنج میگذارند، بیشتر بخوانید.
مثلا فرد میگوید من دستگاهی دارم که پول جعلی تولید میکند، صرف دستگاه تا وقتی استفاده نشود جرم ندارد، ولی ممنوعیت دارد. از طرف دیگر وقتی کسی در راه یک اقدام ممنوعه قدم برمیدارد ممکن است اتفاقاتی برایش بیفتد، مثلا دچار گازگرفتگی شود یا چاه ریزش کند. این یعنی خودش علیه خودش اقدام کرده، درست مثل کسی که خودش خودکشی کرده است. استفاده از دستگاه گنجیاب و نگهداری از آن بر اساس قانون جرم به حساب میآید و مجازات دارد.
حتی اگر در ملک شخصی باشد باز هم باید مجازات شوند و اشیا را تحویل دهند. اما حفاری به قصد دسترسی به گنج، اگر گنجی پیدا نشود، عنوان مجرمانه برایش در نظر گرفته نمیشود یعنی جرم عقیم است و مجازات ندارد. اما آن لوازمی که به این منظور در نظر گرفته شده، توقیف میشود، چراکه انگیزه مجرمانه بوده و حالا به آن هدفی که میخواستند نرسیدند. با این حال به خاطر اینکه از تکرار این مسائل ممانعت شود، وسایل را توقیف میکنند، چون این وسایل مقدمه جرم است و به عنوان پیشگیری، استفاده از آن ممنوعیت دارد. ۱۶-تبلیغ، خرید و فروش و نگهداری و استفاده از دستگاههای فلزیاب منوط به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی است. فروش، تبلیغ و نگهداری از دستگاههای فلزیاب به اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی احتیاج دارد و هرگونه تبلیغ از طریق رسانه عمومی باید حتما اجازه سازمان میراث فرهنگی را داشته باشد.
طبق قوانین ایران، عملیات حفاری و کاوش غیرمجاز در این محوطهها، با هدف به دست آوردن اموال تاریخی و فرهنگی، جرم محسوب میشود. اگر کسی با استفاده از فلزیاب اقدام به چنین کاوشهایی کند، تحت تعقیب قانونی قرار خواهد گرفت. ۲۱-مجازات حمل، نگهداری و استفاده از دستگاه فلزیاب بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی تخلف محسوب و منجر به توقیف و ضبط دستگاه میشود. برای نگهداری فلزیاب نیز باید مجوز لازم از سازمان میراث فرهنگی دریافت شود. اگر فردی فلزیاب را بدون مجوز نگهداری کند، دستگاه او توقیف خواهد شد و ممکن است به مجازات محکوم شود.
اگر به دنبال دستگاه فلزیاب باکیفیت هستید، پیشنهاد می کنیم از فروشگاه کینگ دتکتور دیدن کنید. این فروشگاه انواع فلزیاب های حرفه ای را ارائه می دهد که با تکنولوژی های پیشرفتهای مانند VLF (Very Low Frequency) و Pulse Induction (PI) تجهیز شده اند. با استفاده از این دستگاه ها، می توانید کاوش های دقیقی انجام دهید و اشیای ارزشمند را با دقت بالا شناسایی کنید. هر گاه فروش اموال مذکور تحت هر عنوان از عناوین به طور مستقیم یا غیرمستقیم به اتباع خارجی صورت گیرد، مرتکب به حداکثر مجازات مقرر محکوم میشود.
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک